open-navfaktor-logo
search
Nezgodan termin
Nijemci će imati samo osam dana priprema za nastup na SP 2022?
Ono što najviše zabrinjava velike fudbalske nacije i njihove lige svakako je činjenica da će se Svjetsko prvenstvo igrati u jeku sezone
28.11.2019. u 09:35
get url
text

Naredno Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati u Kataru 2022. godine bit će prvo koje će se igrati u jesenjem terminu.

Odmah nakon što je FIFA obznanila da će se Mundijal 2022. godine igrati u Kataru, postalo je jasno da se zbog velikih vrućina u ovoj arapskoj zemlji šampionat neće održati tokom ljeta.

Ono što najviše zabrinjava velike fudbalske nacije i njihove lige svakako je činjenica da će se Svjetsko prvenstvo igrati u jeku sezone.

Tako su iz Njemačke izrazili zabrinutost jer će Mundijal početi samo osam dana po okončanju jesenjeg dijela sezone u njemačkoj Bundesligi.

Naime, prema takmičarskom kalendaru posljednje kolo prvog dijela bundesligaške sezone 2021/2022 trebalo bi biti na rasporedu između 11. i 13. novembra, dok je početak SP zakazan za 21. novembar.

Osam dana svakako nije dovoljan period za ozbiljne pripreme, a sigurno da će i ostale zemlje učesnice Mundijala imati identičnih ili sličnih problema.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.