open-navfaktor-logo
search
Selektor Njemačke
Nikako da zakopaju "ratne sjekire": Flick indirektno odgovorio Salihamidžiću
Iako je Hansi Flick napustio Bayern, a sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić izašao kao pobjednik iz "duela" sa bivšim trenerom njemačkog velikana, njih dvojica nikako da zakopaju "ratne sjekire".
07.10.2021. u 18:21
get url
text

Novi selektor Njemačke nedavno je kazao kako se korektno rastao sa Salihamidžićem, te da su ostali u okej odnosima, no čini se da je jedna izjava bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine zasmetala "šefu" Elfa.

VEZANI TEKST - Salihamidžić "bocnuo" Reusa, pa otkrio kakav je poklon dobio od Hansija Flicka

Rođeni Jablaničanin je nedavno prokomentarisao to što je Marco Reus ranije napustio pripreme njemačke reprezentacije zbog povrede, a potom nekoliko dana kasnije igrao za Borussiju Dortmund u pobjedi kod Bayer Leverkusena.

Iz Dortmunda su odmah reagovali i Braci poručili "da začepi" te da gleda svoja posla. Salihamidžić je tada napravio previd. Naime, zaboravio je da je Bayernov Thomas Muller učinio indentičnu stvar kao i Reus kojeg je prozvao.

Iako Hansi Flick nije direktno spominjao Salihamidžića, indirektno mu je poslao zanimljivu poruku.

- Imamo timskog doktora, koji je ujedno i doktora Bayerna. Ako on kaže da igrač ide kući, onda smatram da je legitimna stvar fudbalera poslati kući - kazao je selektor Njemačke na press konferenciji.

Podsjećanja radi, Flick i Salihamidžić imaju prilično dugu historiju neslaganja iz ne tako davne prošlosti kada se sadašnji selektor Njemačke želio više uplitati u transfer-politiku Bayerna, što je na kraju završilo njegovim odlaskom sa klupe najvećeg njemačkog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.