Veliki iskorak

Niko je više ne ismijava: Ušminkana "lada" po cijeni gradskog minija

Objavljeno: 08.02.2019. u 10:24

Već godinama "lada" nije predmet ismijavanja, a pojedini modeli dostojni su i zapadne konkurencije. Jedan od boljih primjera je "vesta", a njena sport izvedba i najbolji

Iako ovaj model nije ni približno tržišno atraktivan poput nekih drugih modela ove kuće, posebno crossoverskih izdanja, a zapadnom svijetu ne može konkurirati ni u pogledu voznih osobina, radi se o modelu kojim je napravljen primjetan iskorak.

Privlačnost mu se ne može osporiti, bilo da govorimo o spoljašnjosti ili bogato opremljenoj kabini. S gotovo 200 novih dijelova, sportska "vesta" standardno dolazi s ESP sistemom, klimom, tempomatom, audiosistemom i grijanim prednjim sjedištima. Poželite li kameru za vožnju unatrag, multimediju i grijanje vjetrobrana, dobit ćete i to, a onda će se cijena popeti na oko 14.000 eura, 600 više od starta.

Pritom računajte na 1.8 benzinca sa 145 KS ispod poklopca, s kojim "vesta" stiže do stotke u manje od 10 sekundi i do maksimalnih gotovo 200 km/h. I da, ova Lada kotrlja se na 17-inčnim felgama, a spuštena je primjetnih 31 mm. Sve u svemu, zvuči kao fer ponuda.

 

Izvor:   Index.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije