Kvalifikacije za EP

Nikola Prce pred Bjelorusiju: Sve je u našim rukama, nećemo prokockati meč loptu

Objavljeno: 11.06.2019. u 11:35 Autor: J. Bojić

Dobro je što su završila prvenstva i što smo imali sedam dana da provedemo zajedno, kazao je Terzić

Nikola Prce, Bilal Šuman i Mirsad Terzić

FOTO: J. Bojić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u tuzlanskom Mejdanu igra utakmicu protiv Bjelorusije, koja bi naš tim, u slučaju pobjede, prvi put odvela na Evropsko prvenstvo.

Selektor i igrači očekuju tešku utakmicu, ali najavljuju pobjedu uz podršku tuzlanske publike.

- Bjelorusija je fizički jaka ekipa, ali i selekcija koja igra brzo u tranziciji. Bit će teško, ali očejujem pun Mejdan i veliku podršku. Znamo koliko nam ova utakmica znači ne samo zbog plasmana na Evropsko prvenstvo, nego i zbog toga što nam puno otvara u žrijebu za veliko takmičenje - rekao je selektor Bilal Šuman.

On je rekao da zbog povreda na računa na četiri standardna reprezentativca Tarabocciju, Vegara, Vranješa i Nuića, a tu su dva nova igrača Saša Purizović i Gafar Hadžiomerović.

- Dobro je što su završila prvenstva i što smo imali sedam dana da provedemo zajedno. Bjelorusija je jača u odnosu na naš posljednji susret i možemo očekivati neizvjesnu utakmicu do 60 minuta - rekao je naš reprezentativac Mirsad Terzić.

Naš najbolji strijelac Nikola Prce, također, očekuje težak meč, ali zrači samopuzdanjem.

- Prva meč lopta je pred nama i sve je u našim rukama. Uz punu dvoranu mislim da je nećemo prokockati, iako znamo da neće biti lako - rekao je Prce.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije