Nikolić: Ne zveckamo oružjem, ali spremni smo se braniti

Objavljeno: 19.04.17 u 14:33

Srbija nikome ne treba zveckati oružjem, svi dobro znaju da smo se spremni odbraniti, poručio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana Vojske.

Nikolić: Vojska Srbije pred sobom je imala mnogo izazova
Nikolić: Vojska Srbije pred sobom je imala mnogo izazova

Nikolić je na prijemu, koji je organizirao za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, rekao da srpska vojska ima izazove u okruženju i da na njih odgovara tako što je spremna.

- Kroz cijelu historiju Srbije, izuzev na Slivnici, mi smo ratovali braneći svoju teritoriju od drugih. Zato nas poštuju ogromne države čija je vojna povijest ista takva, a možda nas ne poštoju oni koji napadaju druge države, ali nešto i ne tražimo previše njihovo poštovanje - rekao je Nikolić.

Naveo je da sumira mandat koji je proveo s vojskom, ponosan što im je bio vrhovni komandant i dio vojske koja zna kakav teret nosi na svojim leđima, ispunjavajući sve obveze koje nameće i slavna historija i želja da srpska djeca u budućnosti žive mirno, slobodno, bez straha.

Navodeći da je vojska pred sobom imala mnogo izazova, Nikolić je rekao da su ispunili sve što se od njih očekivalo, javlja Fena.