Nikša Bratoš za Faktor: Zbog koga je Zdravko Čolić prolongirao izlazak albuma?

Objavljeno: 14.03.17 u 20:49 Autor: D. Zeba

Fenomenalni muzičar i producent Nikša Bratoš slovi za jednog od najvećih džentlmena na muzičkoj sceni u regionu, a probranim riječima o njemu govore najveće zvijezde na Balkanu.

 

Da bi radili album u njegovom studiju u Zagrebu, obavezama bivšeg člana ”Valentina” i ”Crvene jabuke”, prilagođavaju se i Đorđe Balašević, Zdravko Čolić, Oliver Dragojević, Zlatan Stipišić Gibonni...

Popularni Travničanin sa adresom u Zagrebu za Dan žena pratio je Gibonnija na spektaklu u Zetri, nakon čega se dugo slikao i dijelio autograme. 

- Lijepo je ponovo biti u Sarajevu. Sve je bilo fantastično. Od izvođača, scene, svjetla, ostale opreme... Naravno i kod Džibe i kod mene ima poseban emotivni naboj kada je Sarajevo u pitanju – kaže na Nikša Bratoš na početku razgovora za Faktor. 

U narednom periodu najtraženiji producent u regionu neće imati vremena za odmor. 

- Stalno sam na točkovima. Imam veliki broj obaveza oko Porina, oko televizijske emisije, koncerata sa Džibom. Naravno tu je i rad u studiju, koji nikada ne zapostavljam. Konačno završavamo novi singl za Zdravka Čolića. Uradili smo nekoliko pjesama, a najverovatnije da će Čola publici prvo predstaviti pjesmu Antonije Šola. Naravno riječ je o jednoj lijepoj ljubavnoj priči, koju samo na pravi način može donijeti Čola. Mislim da bi u martu trebao biti snimljen spot, a da će premijera biti u aprilu. Ono što još mogu otkriti je da je izlazak novog albuma Zdravka Čolića prolongiran za jesen – kazao je na kraju Bratoš.