open-navfaktor-logo
search
Pregovori sa SDA
Nikšić: KO SDP TK prekršio odluke organa SDP-a i Statut SDP-a
Jedno je sigurno, odluke organa SDP BiH su na snazi i neće se mijenjati, odnosno SDP BiH neće koalirati sa SDA, HDZ i SNSD, napisao je između ostralog na svom Facebook profilu predsjednik SDP BiH 
01.07.2019. u 21:31
get url
text

Nakon što je Kantonalni odbor SDP-a Tuzla danas donio odluku da sa SDA započne proces formiranja vlasti u Tuzlanskom kantonu, na svom Facebook profilu oglasio se večeras i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

- Nažalost pokazalo se kako je dio kantonalnog odbora TK i mali dio kluba zastupnika odlučio da prekrši odluke organa SDP BiH koje su usvajanjem izvještaja o radu Glavnog odbora i Predsjedništva prihvaćene i potvrđene od Kongresa. Zatražit ću izvještaj sa sjednice kantonalnog odbora jer prema mojim informacijama, kao ni na prethodnoj sjednici, ni danas nije bilo kvoruma za odlučivanje. To očito rukovodstvu Kantonalne organizacije nije smetalo da donese takvu neprovodivu odluku. Ne želim se baviti špekulacijama kojih je ovih dana jako puno, a koje govore o razlozima zbog kojih se žurilo i zbog kojih su morali donijeti ovakvu odluku. Za mene je sasvim dovoljna činjenica da su svojim postupkom direktno prekršili odluke organa SDP BiH i Statut SDP-a. Nadam se da su oni koji su isforsirali pokuśaj donošenja nestatutarne odluke svjesni svojih postupaka i posljedica koje će ona proizvesti. Jedno je sigurno, odluke organa SDP BiH su na snazi i neće se mijenjati, odnosno SDP BiH neće koalirati sa SDA, HDZ i SNSD. Oni pojedinci koji to žele iz njima poznatih razloga svakako mogu, ali kao pojedinci, a nikako u ime niti kao dio Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine – napisao je Nikšić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.