Formiranje vlasti

Nikšić tvrdi: Kandidat za ministra prostornog uređenja Damir Filipović se predomislio

Objavljeno: 14.12.2018. u 19:52 Autor: M. R.

Damir Filipović je upravo ponudio svoju ministarsku poziciju stručnijem kandidatu. Prvo je javio meni, a sada će i rukovodstvu, napisao je Nikšić na Facebooku

Damir Filipović

Zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić na svom Facebook profilu objavio je status u kojem navodi da je Damir Filipović, predloženi kandidat za ministra prostornog uređenja u Kantonu Sarajevu, odustao od te funkcije.

- Damir Filipović je upravo ponudio svoju ministarsku poziciju stručnijem kandidatu. Prvo je javio meni, a sada će i rukovodstvu - napisao je Nikšić na Facebooku.

Inače, Damir Nikšić je danas objavio niz kritika na račun stranke čiji je član, zbog kadrovskih rješenja nove Vlade KS.

- Ja sam prvi ušao u koaliciju ujedinjene ljevice, ali postaviti nestručne ljude na ministarske pozicije me tjera iz te koalicije jer čine isto što i oni prije njih, s tim da su ministri od prije u međuvremenu postali stručni i iskusni. Na to nisam pristao. To nije reforma partije o kojoj smo govorili. Smatram da nisam sam tj. nisam jedini koji se osjeća prevarenim - naveo je, između ostalog, Nikšić.

Što se tiče Damira Filipovića, koji se očito našao "prozvanim" u Nikšićevim riječima, on je aktuelni predsjednik Foruma mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH), kao i član Predsjedništva i Glavnog odbora najviših organa SDP BiH.

Na proteklim izborima je bio kandidat SDP-a za Skupštinu Kantona Sarajevo a obavljao je poziciju vijećnika od 2016. godine u Općinskom vijeću Ilijaš. U mandatu od 2012. do 2016. godine obavljao je poziciju Predsjedavajućeg Općinskog vijeća u Ilijašu.

Filipović je trenutno uposlenik BH Pošte u Odjeljenju za pravne, kadrovske i opće poslove.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije