open-navfaktor-logo
search
Konačna odluka
Ništa od Superclasica: Ponovo odgođen revanš-susret Copa Libertadores
Južnoamerički mediji nagađaju o tome da bi sljedeći datum odigravanja mogao biti 8. decembar
25.11.2018. u 19:32
get url
text

Nakon sinoćnjeg odgađanja revanš-susreta finala Copa Libertadoresa zbog napada na autobus s igračima Boca Juniorsa, termin utakmice pomaknut je na danas u 21 sati po centralnoevropskom vremenu. To je danas bilo upitno, a konačna odluka donesena je prije nekih sat vremena.

Predsjednik CONMEBOL-a Alejandro Dominguez to je potvrdio u službenom saopćenju istakavši da ne postoje jednaki uvjeti za obje ekipe i da će se uskoro odrediti novi termin odigravanja susreta.

- Uvjeti za odigravanje utakmice nisu bili ravnopravni u odnosu na prvu utakmicu. Nažalost, morali smo odgoditi finale. Opet ćemo održati sastanak s predsjednicima klubova, ovoga puta u Paragvaju kako bismo pronašli rješenje. Ali obećavamo - finale će se igrati! Dakle, utakmica nije suspendovana, samo je odgođena. Ostaje nam pronaći datum - rekao je Dominguez.

Južnoamerički mediji nagađaju o tome da bi sljedeći datum odigravanja mogao biti 8. decembar. Utakmica mora biti odigrana barem nekoliko dana prije 12. decembra kada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima počinje SP za klubove na kojem će Južnu Ameriku predstavljati pobjednik ovog famoznog finala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.