Grupa od 35 migranata krivi je trenutak u petak poslijepodne izabrala za pokušaj prelaska Kupe iz karlovačke u zagrebačku županiju u Desnom Sredičkom i dalje za put na Zapad.

Na njih je nabasao iskusni policajac PU karlovačke D. B. koji je kao član lovačkog društva bio u organiziranom lovu i cijelu je grupu priveo pred staru zgradu DVD-a Desno Sredičko.

- Nisu pružali nikakav otpor, po njih je došla policija iz Karlovca gdje su privedeni. Ovo je uobičajena ruta kojom prolaze migranti i često su na njihovim metama i kuće i vikendice koje im se nađu na ruti, pa su tako nedavno napravili dar-mar u mjestu Banski Kovačevac - rekao je za Jutarnji dopredsjednik DVD-a Desno Sredičko, i sam penzionisani policajac.

Aktivni granični policajac u PP Gvozd je i predsjednik DVD-a Desno Sredičko.

- Vidio sam da se ta fotografija pojavila i na društvenim mrežama. Ja nisam bio u lovu, ali poznat mi je događaj, ali sve daljnje postupanje prema migrantima preuzela je PU karlovačka - rekao nam je predsjednik DVD-a Desno Sredičko.

Pripadnici hrvatske granične policije tokom prvih osam mjeseci ove godine uhvatili su i procesuirali 11.813 osoba koje su ilegalno pokušale prijeći granicu i ući u Hrvatsku, što je za 3.609 osoba više nego u cijeloj 2018. godini, a čak za 8.019 više nego u istom razdoblju prošle godine.

Statistički, policija dnevno u ilegalnim pokušajima prelazaka hrvatske granice uhvati 49 ilegalaca.