open-navfaktor-logo
search
Sjajni napadač
Nizozemski golgeter "odjavio" Borac: Dobar klub, igraju Evropu, ali...
Tyrone Conraad briljirao je u dresu Sutjeske i privukao pažnju brojnih klubova, među kojima su i banjalučki Borac i beogradski Partizan.
07.06.2023. u 09:21
get url
text

Prije nego što je stigao u Sutjesku iz Ergotelisa malo ko je čuo za Conraada, ali je Nizozemac surinamskog porijekla pružao je sjajne partije protekle sezone u Prvoj ligi Crne Gore.

Conraad je briljirao u dresu nikšićkog kluba i postao najbolji strijelac prvenstva sa 26 postignutih golova, a proglašen je i zvanično za najboljeg fudbalera crnogorskog prvenstva, što je prvi put da je ova titula pripala strancu.

Nakon fantastične sezone za Conraada, kojem je u međuvremenu istekao ugovor sa Sutjeskom, interesuju se brojni klubovi, a među njima se pominjao i banjalučki Borac.

U razgovoru za MONDO je govorio o sjajnoj sezoni, svom rođaku i Roystonu Drentheu, te interesovanju banjalučkog kluba.

- Znam za taj klub, ali to nije opcija koja mi je interesantna. Borac je dobar klub, znam da su igrali kvalifikacije za Ligu prvaka, igraju Evropu, ali nisu opcija, jer mislim da to ne bi bio najbolji potez za mene - rekao je Conraad.

Kao potencijalna destinacija ovog Nizozemca pominje se i Beograd. Crnogorski mediji objavili su da je za njega zainteresovan i Partizan. O ponudi Partizana bi, kako kaže, razmislio.

- Usijao mi se telefon, dobio sam mnogo poruka, šalju mi tekstove gdje me povezuju s Partizanom. Ne znam mnogo o tome, mislim da su zasad to glasine. Ali Partizan je sjajan klub, vidjet ćemo da li je to tačno. Znam da je Partizan veliki klub, zasad ne mogu ništa da kažem. Ukoliko dobijem ponudu, vidjet ćemo. Toliko mogu da kažem u ovom trenutku - prokomentarisao je najbolji strijelac crnogorskog prvenstva.

Nizozemac se osvrnuo i na odnos sa svojim rođakom, Roystonom Drentheom, proslavljenim fudbalerom koji je između ostalog nosio dres Real Madrida, Feyenoorda, Evertona...

- Igrali smo neko vrijeme zajedno u klubu Kozakken Boys. Naše karijere su prilično različite, ne viđamo se često, ali u kontaktu smo, razgovaramo ponekad i pričamo o stvarima koje nam se dešavaju. Ono što mi on govori često je da budem fokusiran i da moram da budem mentalno jak. On je taj koji mi pruža podršku i tjera me da vjerujem u sebe i da moram da imam mnogo samopouzdanja - dodao je Conraad.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.