open-navfaktor-logo
search
Uzor za bolju budućnost
Njegov "golf" preči od pješaka: Za ministra policije Mulabdića zakon ne važi
Mulabdić svakodnevno parkira službeni automobil na trotoaru ispred svog ulaza u Odobašinoj ulici u Sarajevu
24.09.2018. u 10:30
get url
text
Ministar Vedran Mulabdić

Da "milicija ne trenira strogoću" baš uvijek i na svakome dokaz je istaknuti kadar Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić, za kojeg zakon očigledno ne važi.

Za ministra su kazne za nepropisno parkiranje nepoznanica, pa bez brige može svoj službeni "golf" ostaviti gdje god hoće.

Mulabdić, kako tvrde njegovi susjedi, svakodnevno parkira službeni automobil na trotoaru ispred svog ulaza u Odobašinoj ulici u Sarajevu. Pored toga što je na tom mjestu parkiranje zabranjeno, Mulabdića apsolutno ne dotiče mnogo ni činjenica da njegov automobil smeta komšijama, ometa saobraćaj i kretanje pješaka u toj ulici. Zbog gužvi koje je jutros izazvalo njegovo bahato parkiranje, od kolone automobila, prolaz nisu imali ni roditelji koji malu djecu vode u obližnji vrtić ili u školu, pa su se morali provlačiti između vozila.

{$galerijaFotografija}

Mulabdiću nije bitno ni to što mu je stan od ministarske kancelarije udaljen tek nekoliko stotina metara, za što mu treba najviše petnaestak minuta pješačenja. I što na parkingu Vlade Kantona Sarajevo može ostaviti uvijek svoje službeno vozilo. 

Da situacija bude još gora, ovom ulicom redovno patroliraju policajci i na vozila koje zateknu na trotoaru obavezno zakače kaznu, dok automobil njihovog ministra naravno zaobilaze u širokom luku. Vjerovatno da ga ne bi uznemiravali jer je Mulabdić zauzet razmišljanjima o boljoj budućnosti, a očito ni sadašnjost mu nije loša. 

Ministar Vedran Mulabdić nepropisno parkiran auto
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.