open-navfaktor-logo
search
"Apsolutno neodgovorno"
Njemačka kritikovala UEFA-u zbog prisustva 40.000 navijača na Wembleyju
Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer izjavio je da je "apsolutno neodgovorno" to što je Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) dozvolila prisustvo više od 40.000 navijača na londonskom stadionu Wembley tokom duela Engleske i Njemačke u osmini Evropskog prvenstva, prenosi Anadolu Agency (AA).
01.07.2021. u 12:06
get url
text

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale evropskog prvenstva nakon što je u Londonu pred 41.970 gledalaca pobijedila Njemačku rezultatom 2:0.

Bila je to utakmica s najviše gledalaca u Velikoj Britaniji od početka pandemije koronavirusa, a odigrala se u vrijeme značajnog širenja delta varijante u zemlji.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Seehofer komentarisao je veliko prisustvo navijača te se osvrnuo na najave da će još više ljubitelja fudbala prisustvovati polufinalu i finalu na Wembleyju.

Seehofer smatra da je novac pokretač odluke da se dozvoli prisustvo velikog broja navijača i da to ne smije "zasjeniti zaštitu stanovništva od zaraze".

Također je apelovao na UEFA-u "da to ne prepušta lokalnim zdravstvenim vlastima" te je kazao da bi krovna kuća evropskog fudbala trebala smanjiti broj gledalaca na tribinama.


 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.