open-navfaktor-logo
search
Odluka DFL-a
Njemački timovi igraju za vikend, od utorka dvosedmična pauza
DFL (Njemačka fudbalska liga) koji rukovodi takmičenjem u dva najjača fudbalska ranga odlučio je da će se za vikend utakmice Bundeslige i 2. Bundes lige igrati bez publike, kako je ranije bilo i planirano, a prekid sezone uslijedi će od utorka.
13.03.2020. u 10:58
get url
text

- Predsjedništvo DFL-a na posebnoj sjednici koja je održana danas raspravljalo je o posljedicama koronavirusa i uticaju na takmičenje u Bundesligi i 2. Bundesligi. Odlučeno je da će takmičenje biti prekinuto od sljedećeg utorka pa sve do 2. aprila. Cilj je i dalje da se sezona privede kraju do ljeta - navodi se u saopćenju DFL-a.

Nakon utakmica 26. kola koje su na rasporedu ovoga vikenda uslijedit će dvosedmična pauza, a u srijedu je zabilježen prvi slučaj koronavirusa među fudbalerima. Pozitivan na COVID-19 bio je Timo Hübers, fudbaler Hannovera.

Prije prekida takmičenja u Bundesligi prekinuta su prvenstva u Švicarskoj, Italiji, Španiji, ali i brojnim drugim zemljama.

Danas će biti poznato i šta će biti s engleskom Premier ligom, ali za očekivati je da će i ona biti prekinuta, jer je obustavljeno i takmičenje u Championshipu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.