navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Skandalozni detalji

Nova biografija: Prije nego što se ubila, Marilyn Monroe abortirala dijete jednog od slavne braće

Marilyn Monroe možda je abortirala dijete Johna F. Kennedyja ili njegovog brata Roberta Kennedyja samo nekoliko sedmica prije nego što je umrla od prekomjerne doze lijekova u svojoj kući, piše autor nove biografije, pod naslovom “Norma Jean: The life of Marilyn Monroe", koja u utorak izlazi iz štampe.

Objavljeno: 26.04.2020. u 20:46
get url
text

Pisac Fred Lawrence Guiles piše da je Monroe bila u depresiji zbog toga što Robert Kennedy nije želeo da napusti suprugu zbog nje.

Kako prenosi Daily Mail, pozivajući se na izvode iz knjige koje je objavio The Daily Beast, publicista koji je radio za njenog agenta za medije Arthura P. Jacobsa, rekao je da je Monroe 20. jula 1962. pod lažnim imenom primljena u bolnicu “Cedars of Lebanon Hospital” u Los Angelesu, gdje je prekinula trudnoću.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merlin photographed by Milton Greene,1955. #merlinmonroe #merlin #angel #مرلین_مونرو #مرلین#عشق #فرشته

A post shared by مرلیـــن مونرو (@merlin_monroe_._) on

Guiles piše da je to bilo "samo nekoliko mjeseci" poslije njenog ljubavnog sastanka sa tadašnjim predsjednikom Johnom Kennedyjem i "samo nekoliko sedmica" nakon što je posljednji put vidjela Roberta Kennedyja, koji je tada bio američki glavni tužilac, ali da je nemoguće tačno utvrditi da li je Monroe nosila dijete jednog od braće Kennedy, jer se u to vrijeme viđala i s drugim muškarcima.

Nekoliko dana prije smrti četvrtog augusta, Monroe je pozvala Roberta Kennedyja telefonom, u koga je navodno bila ludo zaljubljena.

- Ako je zaista abortirala, ne možemo da utvrdimo da li mu je to rekla. Ono što znamo jesta da je očigledno pala u tešku depresiju – piše autor.

Monro je bila toliko očajna da je tog ljeta svakodnevno išla na terapiju kod psihijatra dr. Ralpha Greensona.

Nekoliko dana kasnije, izašla je na večeru u omiljeni restoran "La Scala" na Beverly Hillsu, sa svojim sekretarom i agentom za medije Petom Newcomb i glumcem Peterom Lawfordom, zetom Johna i Roberta Kennedyja.

Robert Kennedy, koji je došao u Kaliforniju sa suprugom i djecom, navodno je također bio na toj večeri. Monroe je "djelovala ljuto", vjerovatno zato što je osjetila da je Robert hladan prema njoj.

- Robert je tokom kratkog perioda od dva i po mjeseca potpuno zaokupio njen emotivni život, ali je vjerovatno doveo suprugu i djecu kako bi se lakše izvukao iz greške koju je napravio. Marilyn je uobrazila da Robert na neki način može biti njen. Sada joj je klan Kennedy pokazao gde joj je mjesto... Ako je osjetila da nema šanse za ozbiljnu vezu sa Robertom, to bi svakako objasnilo njenu zlovolju te večeri – piše Guiles.

Autor piše da se Robert Kennedy pobrinuo da obavijesti ministarstvo pravde da je s porodicom proveo vikend u Gilroyju (Kalifornija) i potom u San Franciscu.

Očigledno je želio da pokaže da nije bio ni blizu Los Angelesa, gdje je glumica nađena mrtva u subotu, 4. augusta 1962. godine.

Uzrok njene smrti je zvanično "vjerovatno samoubistvo" usljed unošenja prekomjerne doze barbiturata. Kada je umrla, Monroe je imala samo 36 godina.

 

Godine 2017. skinuta je oznaka tajnosti sa dokumenata iz doba vladavine Johna Kennedyja koji su otkrili da je Federalni istražni biro sedmicama ispitivao tvrdnje o vezi Roberta Kennedyja i Marilyn Monroe, kao i dokaze koji su porodicu Kennedy dovodili u vezu sa njenom smrću.

Spekulacije o njenoj vezi sa Johnom Kennedyjem pojavile su se nakon što mu je na priredbi u dvorani "Madison Square Garden" u New Yorku otpjevala pjesmu "Happy Birthday".