open-navfaktor-logo
search
Izgradnja
Nova investicija firme Almy d.o.o
Kompletna investicija iznosi sedam miliona KM a investitor je kompanija Almy d.o.o. Zenica i ovo je druga i najveća investicija u 2019. godini
28.11.2019. u 14:17
get url
text

Kompanija Almy doo u Zenici gradi stambeno-poslovni objekat, što je bio povod za razgovor sa Alenom Seferovićem , rukovodiocem sektora marketinga ove firme.

Koja je namjena objekta Residence, gdje se nalazi i šta će sve sadržavati?

Residence je stambeno-poslovni objekat, lociran u Zenici u naselju Crkvice, projektovan prema potrebama tržišta, tako da se stambeni prostor sastoji od stanova različitih kvadratura, sa dobrim odnosom površine i iskorištenosti prostora. U suterenu Residence-a se nalaze prostori namijenjeni za parkiranje vozila te stanarske ostave. Ulaz u garažu je obezbijeđen preko ulazne rampe i sigurnosnih vrata. Iz garaže se može pristupiti glavnom  stepeništu i liftu iz kojeg se ide na određeni sprat i stan. U prizemlju objekta nalazi se veliki prostor namijenjen za “Maksimarket” sa pratećim sadržajima.

Koja je spratnost i kvadratura objekta?

Residence se sastoji od suterena, prizemlja, međuetaže i pet spratova. Na međuetaži se nalaze dva stana, od prvog do četvrtog sprata ima ukupno 48 stanova, dok se na mansardi nalazi šest stanova sa velikim terasama i panoramnim pogledom na grad. Stambeni objekat Residence ima ukupno 56 stambenih jedinica sa površinama od 25m2 do 85 m2, svi stanovi imaju terasu ili lođu u zavisnosti od pozicije.

Kolika je vrijednost investicije?

Kompletna investicija iznosi sedam miliona KM a investitor je kompanija Almy d.o.o. Zenica i ovo je druga i najveća investicija u 2019. godini. Prva investicija je iznosila 4,4 miliona KM kada je kupljen bivši lider u proizvodnji, montaži i prometu čeličnih konstrukcija Metalno d.d. a sada Almy Metalno.

{$galerijaFotografija}

Kada se očekuje završetak radova, a kada useljavanje objekta?

Planirani završetak radova je u mjesecu maju 2020. godine, a useljenje odmah poslije završetka radova.

Da li je počela prodaja stanova i poslovnih prostora?

Prodaja stanova počela je prije dva mjeseca i mogu konstatovati da smo izuzetno zadovoljni prodajom, jer smo do ovog trenutka prodali 30% stanova. Produžili smo akcijsko sniženje cijena od 10% koje je prvobitno trajalo do 01.11.2019. god. Cijena stanova od međusprata do 4 sprata po m2 iznosi 2.000,00KM sa pdv-om, a na masardi cijena po m2 iznosi 2.300,00KM sa pdv-om.

Da li je ovo prva investicija kompanije Almy u izgradnju i prodaju stanova?

Stambeni objekat Residence je četvrta po redu investicija vezana za izgradnju i prodaju stanova. Prva je bila projekat izgradnje male lamele u Zenici u naselju Radakovo sa 15 stanova. Druga je bila projekat izgradnje pet lamela u Zenicim, u naselju Crkvice sa ukupno cca 125 stanova. Projekat je rađen 50-50 u konzorciju sa drugim investitorom. Treći projekat je bio izgradnja stambenog kompleksa Makovi, interesantno opet na lokaciji Crkvice, tačnije Crkvičkom brdu i isto tako u konzorciju sa drugim investitorom sa ukupno cca 350 stanova.

U kojim sve sektorima Almy radi i koliko ima radnika?

Nastanak samostalne djelatnosti porodice Begić počeo je još sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je gospodin Ismet Begić u svijet biznisa krenuo kao samostalno autoprevoznik. 1989. god. osniva se privatno preduzeće za proizvodnju, transport i trgovinu sa 15 uposlenih pod nazivom Almy. 30 godina poslije izrasli smo u renomiranu kompaniju sa 420 uposlenih, sa dva proizvodna brenda BAUMY(proizvodnja praškastih materijala, boja, fasada i lakova) i ALMYBETON(proizvodnja betona i betonskih proizvoda). U proizvodnom programu nalazi se još i PVC i ALU stolarija te  proizvodnja drvene stolarije. Sektor trgovine obuhvata trgovinu građevinskim materijalima, naftnim derivatima, trgovinu ulja, maziva i guma te autodijelova. Kompanija Almy se još bavi i ugostiteljstvom, transportom svih vrsta roba(rasutih, komadnih, tečnih…). Kompanija Almy kroz svoju građevinsku operative Almy-Gradnja d.o.o. Zenica u potpunosti je opremljena za izvođenje svih vrsta građevinskih radova iz oblasti niskogradnje i visokogradnje. 

Više informacija možete dobiti i na novoj prodajnoj web stranici www.almystan.ba

Mob: +387 61 188 149

Tel: +387 32 446 073

www.almystan.ba

[email protected]

www.facebook.com/ResidenceZenica

Residence 1.jpg
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.