open-navfaktor-logo
search
Novi Grad
Nova saobraćajnica u poslovnoj zoni Rajlovac osigurala pristup velikom broju firmi
Općina Novi Grad Sarajevo već nekoliko godina radi na izgradnji infrastrukture u poslovnoj zoni Rajlovac kako bi velikom broju privrednih subjekata koji djeluju u ovom dijelu Novog Grada omogućila bolje uvjete za rad.
24.12.2020. u 16:05
get url
text
Poslovna zona Rajlovac

Proteklih dana završena je rekonstrukcija još jednog kraka ulice Rajlovačka cesta prema firmi Sprind, gdje posluje desetak firmi sa oko 1.500 zaposlenika, a koja je bila u jako lošem stanju.

Privredni subjekti u prethodnim su godinama imali veliki problem sa površinskim vodama koje su se zadržavale na saobraćajnici, pravile velike lokve i led na cesti u zimskom periodu. Ovim radovima taj problem je riješen, a izvođač radova firma MGBH postavila je deset slivnika, čime je onemogućeno zadržavanje vode na cesti, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

U ovom dijelu saobraćajnice prvi put je riješena odvodnja površinskih voda, izgrađeni su trotoari sa obje strane saobraćajnice, a postavljena je i nova ulična rasvjeta, što će omogućiti bolji pristup firmama koje tu posluju, ali u isto vrijeme to je preduslov za izgradnju i otvaranje novih poslovnih sadržaja, a u konačnici i novih radnih mjesta.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.