Nova tema trač rubrika: Stil oblačenja francuske prve dame

Objavljeno: 20.06.17 u 19:16

Brigitte Trogneux ima 64 godine, bivša je profesorica, a sadašnja supruga novog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Starija je od njega 24 godine.

Prva dama Francuske se ne obazire na negativne komentare FOTO: ARHIV
Prva dama Francuske se ne obazire na negativne komentare FOTO: ARHIV

Izgleda kako je ljubavna priča prvog para Francuske postala zamorna, te se francuska javnost okrenula drugoj temi, a to njen stil odijevanja. I dok jedni vjeruju kako su suknje 15-centimetara iznad koljena neprimjerene za njen položaj i godine, Independent piše da Brigitte polako postaje modna ikona.

Stilistica Cathy O'Connor kaže kako je razlog jednostavan, Brigitte ne želi da se povinuje društvenim normama i da nosi ono što drugi misle da je primjereno, prenosi Radiosarajevo.ba.

- Kako starite, tako se javljaju nova pravila o tome šta smijete, a šta ne smijete raditi. Neke žene se pitaju, jesam li prestara za to, da li bih to smjela obući? Moda ne ovisi o godinama, već o vašem stavu. To je način vašeg izražavanja - vjeruje Cathy.

Stilistica dodaje kako Brigitte ima odličan stil, oblači se ženstveno i kada god obuče neku kombinaciju, uvijek je upotpuni neobičnim detaljem, bilo da je torbica zanimljive boje ili neobične potpetice.

Brigitte je rođena u Amiensu, gdje i Macron, u dobrostojećoj porodici koja se uspješno bavi proizvodnjom tjestenine i čokolade. Početkom 1990-ih veoma ju je zaintrigirao mladić koji je glumio u jednoj predstavi, Emmanuel, kome je odmah pritekla u pomoć u radu na jednom tekstu i tada su počeli da grade vezu.

Tada 39-godišnja nastavnica bila je "potpuno očarana" Emmanuelovom inteligencijom, a osjećanja su bila obostrana i, dva mjeseca kasnije, on joj je, kao 17-godišnjak, obećao da će je oženiti "šta god radila".

Macron je nastavio školovanje, ali je sve vrijeme bio sa njom u vezi, da bi na kraju ona napustila prvog muža i godinu danas kasnije, 2007, udala se za Macrona, preselivši se u Pariz gdje je nastavila raditi kao nastavnica.