Novac iz humanitarnih akcija: "Dječaku hrabrost" propalo pola miliona maraka u Bobar banci?!

Objavljeno: 16.02.17 u 14:40 Autor: B. Spasenić

Petar i njegov sin Gojko (12) Đurić iz mjesta Ljeljenča kod Bijeljine, a čija je sudbina prije četiri godine na noge digla gotovo cijelu BiH, ostali su bez više od pola miliona maraka prikupljenih u brojnim humanitarnim akcijama koje su za njih organizovane širom zemlje.

Gojko sa ocem Petrom
Gojko sa ocem Petrom

Ovaj veliki iznos novca propao im je, tvrdi Petar Đurić, u Bobar banci nad kojom je proglašen stečaj.

- Jeste nam propao novac, oko 500.000 KM. Nisam siguran tačno koliko smo imali u Bobar banci, možda je bilo i više. Podnio sam zahtjev za povrat tog novca, ali nisam još ništa dobio, pa ćemo vidjeti šta će dalje biti – kratko je za Faktor danas potvrdio Petar Đurić.

Podsjećamo, 2013. godine mediji su objavili potresnu priču o malom Gojku, tada osmogodišnjem dječaku, koji se sam brine o teško bolesnom i nepokretnom ocu, nakon što ih je napustila njihova majka. Gojko je prozvan "Dječak hrabrost".

Gotovo niko nije ostao imun na Gojkove suze, te su odmah pokrenute brojne akcije u kojima je sakupljan novac za ovu porodicu, a osim građana uključile su se i brojne organizacije, preduzeća i drugi. Iste godine porodica Đurić dobila je i novu kuću u koju su preselili iz dotadašnjeg trošnog objekta u kojem su boravili.