open-navfaktor-logo
search
Otkazan Adria Tour
Novak Đoković ne dolazi u Banju Luku i Sarajevo
Teniski regionalni turnir humanitarnog karaktera Adria Tour neće biti nastavljen, te neće biti održan u Banjoj Luci, ni u Sarajevu, odlučeno je danas, nakon što je test pokazao da je Novak Đoković pozitivan na koronavirus, javlja Anadolu Agency (AA).
23.06.2020. u 14:32
get url
text

- Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banjoj Luci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja posljednjih dana donijeli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave - izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.

On je podsjetio da je ideja Adria Tour bila humanitarnog karaktera, s ciljem da se omogući zarada igračima iz regiona, pomogne humanitarnim organizacijama i da se promovišu dobre vrijednosti.

- Ostajemo sada usmjereni na podršku svima onima koji su inficirani COVID-19 sa željom da se što prije oporave - ističu iz organizacionog odbora.

Prethodno je saopćeno da su na koronavirus pozitivni Novak Đoković, Borna Ćorić, Grigor Dimitrov, kao i Viktor Troicki.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.