open-navfaktor-logo
search
Bolji od Berretinija
Novak Đoković osvojio Wimbledon i stigao do 20. Grand Slam titule
Prvi teniser svijeta Novak Đoković osvojio je svoj jubilarni 20. Grand Slam naslov, nakon što je u finalu Wimbledona sa 3:1 (6:7 (4:7), 6:4, 6:4, 6:3) savladao Italijana Mattea Berrettinija.
11.07.2021. u 18:39
get url
text

Đoković je tako osvojio šestu titulu u sedmom nastupu u finalu All England Cluba, te se izjednačio sa Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju naslova načetiri najveća teniska turnira.

Iako je poslije četiri gema u prvom setu gubio s 3:1, Berrettini je u osmoj igri spasio jednu set loptu, a već u narednoj napravio break. Deveti teniser svijeta prvi set, na iznenađenje mnogih, riješio je u svoju korist nakon što je slavio u tie-breku sa 7:4.

Drugi set je pripao Đokoviću rezultatom 6:4, a dva izgubljena servisa na startu seta bila su odlučuju za izjednačenje rezultata na 1:1, iako je Berretini u osmoj igri napravio break. Đokoviću su za izjednačenje trebale 43 minute.

Pet minuta duže trajao je treći set koji je takođe pripao prvom reketu svijeta rezultatom 6:4. Ključan za vodstvo Đokovića od 2:1 bio je treći gem u kojem je srbijanski teniser oduzeo servis svom protivniku.

I u četvrtom setu bolji je bio Đoković i trijumfom 6:3 stigao do šeste titule na Wimbledonu poslije tri sata i 27 minuta igre.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.