open-navfaktor-logo
search
Susreti
Novalić i Krivokapić razgovarali o ekonomskoj saradnji
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.
24.05.2021. u 17:30
get url
text

Premijer Novalić poželio je dobrodošlicu u svoje i ime Vlade FBiH premijeru Krivokapiću i njegovim saradnicima, te je zahvalio na iskazanoj želji crnogorskom premijeru da se tokom posjete našoj zemlji susretne i s delegacijom Federalne vlade.

Tokom sastanka razgovarano je o ekonomskoj saradnji, te je iskazan obostrani interes za njenim unapređenjem, a posebno u oblasti poljoprivrede. U tom kontekstu razmijenjene su informacije o mogućnosti zajedničkog plasiranja poljoprivrednih proizvoda na tržišta širom svijeta, a za kojim postoji iskazana potreba.

Sagovornici su složni da postoji veliki potencijal i za povećanje robne razmjene, privredne saradnje, ali prvenstveno za razmjenu iskustava koje će biti značajno za poboljšanje ekonomije obje zemlje, pa tako i Federaciju.

Konstatovano je da je za unapređenje saradnje svakako neophodna bolja infrastrukturna i saobraćajna povezanosti, te da je izgradnja Jadransko-jonske autoceste jedan od zajedničkih prioriteta u ovoj oblasti.

Posjeta je ocijenjena veoma korisnom jer su razmijenjene informacije, te sagledane mogućnosti za konkretne projekte i programe koji se mogu razvijati u narednom periodu, saopćila je Vlada FBiH.

Delegaciju Vlade FBiH, uz premijera Novalića, činili su zamjenici premijera i federalni ministri Jelka Milićević i Vesko Drljača, te federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, dok su u delegaciji crnogorske Vlade bili ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, te saradnici premijera Crne Gore.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.