open-navfaktor-logo
search
Posjeta BPK
Novalić: Naredne sedmice urbanistička saglasnost za tunel Hranjen
Premijerka se zahvalila Novaliću jer je za manje od mjesec dana od imenovanja Vlade BPK došao u posjetu ovom kantonu
07.06.2019. u 13:56
get url
text
Fadil Novalić u posjeti Goraždu

U okviru posjete Bosansko-podrinjskom kantonu premijer Federacije BiH Fadil Novalić održao je sastanak sa premijerkom BPK Aidom Obućom na kojem je najavio da se sljedeće sedmice biti izdata urbanistička saglasnost za tunel Hranjen.

- Za izgradnju tunela smo osigurali 63 miliona KM, a danas smo dogovorili kako osigurati otprlike istu količinu novca da se ne zaustave radovi i da u naredne tri godine dobijemo putnu komunikaciju Goražde - Sarajevo - rekao je Novalić.

Na sastanku se razgovaralo i o promjeni kategorizacije putnog pravca od sela Kamenica prema Goraždu na nivo magistralne ceste.

- Također, dotakli smo se i drugih važnih tema za Bosansko-podrinjski kanton, kao što je investiranje u hidrocentralu Ustikolina, podršci fabrikama koje su namjenski orijentirane, a bilo je riječi i o sistemskoj podršci sportu - dodao je Novalić.

Premijerka se zahvalila Novaliću jer je za manje od mjesec od imenovanja Vlade BPK došao u posjetu ovom kantonu.

- Tokom razgovora dotakli smo se gorućih pitanja, a najvažnija je tema putna komunikacija Goražde - Sarajevo. Bez podrške Vlade FBiH ne bi mogli krenuti u izgradnju tunela Hranjen - kazala je Obuća.

Ohrabrena je činjenicom da premijer Novalić poznaje finansijsku situaciju, kao i sve probleme u BPK.

- U ovom mandatnom periodu cilj nam je sanirati deficit u budžetu i postaviti BPK na održivim osnovama - dodala je Obuća.

Sastanku su prisustvovali i generalni direktor Elektroprivrede BiH Bajazit Jašarević, predsjedavajuća Skupštine BPK Edita Velić te ministri u Vladi BPK.

Tokom posjete Novalić će danas sa predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem govoriti i na Tribini "Razgovor sa građanima".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.