open-navfaktor-logo
search
Podrška Vlade FBiH
Novalić razriješio dilemu: Svi će dobiti podršku, jer svi će prije ili kasnije imati pad prihoda od 20 posto
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić dao je u večerašnjem Dnevniku Federalne televizije odgovor na pitanje koje se otvorilo u javnosti, a to je, kojim firmama u realnom sektoru će FBiH plaćati doprinose, svim ili samo onim koje budu imale pad prihoda od 20 posto.
03.04.2020. u 21:48
get url
text

- Mi smo rekli da ćemo podržati realni sektor. Kada su u pitanju obrtnici, svi obrtnici će dobiti podršku. Od frizera do vulkanizera. Dobit će obaveze za minimalac. I to ne oni. Mi ovo potpomažemo radnike. Ne pomažemo ni preduzeća, ni obrte, već čisto radnike, da održimo njihova radna mjesta. Dakle, svi obrtnici će dobiti podršku, bez ikakvih uslova - kazao je Novalić.

Naglasio je da će, pored obrtnika, i svi radnici u preduzećima u realnom sektoru, koja u odnosu na januar i februar imaju smanjenje prometa za 20 posto.


VEZANI TEKST-Fadil Novalić: Šta donose ekonomske mjere Vlade FBiH za pomoć privredi i očuvanju radnih mjesta

- Neka preduzeća danas rade jako dobro. Svjedoci ste da Dita danas radi bolje nego što je ikada radila. Ili onaj ko prodaje brašno. Ali za tri-četiri mjeseca i oni će ući u ovaj program. Ljudi će se zasititi, pa će i oni ući u ovaj program. Dakle, praktično čitav realni sektor će dobiti potporu. Kada kažemo da je uvjet 20 posto pada prihoda za privredna društva, moramo znati da će svi doživjeti taj pad. I svi će proći kroz naš program. Čitav realni sektor - kazao je Novalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.