Srijeda, 06.07.2022.

Novalić uručio novogodišnje paketiće polaznicima Zavoda "Mjedenica"

Premijer FBiH Fadil Novalić posjetio je danas Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica" u Sarajevu i uručio novogodišnje paketiće štićenicima te institucije.

Novalić je izjavio da mu je zadovoljstvo što je posjetio takvu ustanovu, koju smatra vrhuncem humanog odnosa prema najranjivijim kategorijama.

Zahvalio je osoblju "Mjedenice" na angažmanu i brizi koju ukazuju djeci gotoovo kao i njihovi roditelji, te istakao da podrška Vlade FBiH neće izostati.

- Ova godina na isteku i naredna su godine rješavanja socijalnih problema nakon što smo rješavali radno-pravno i finansijsko zakonodavstvo, te penzione i boračke zakone - istakao je Novalić.

Najavio je da će od januara sve majke ili očevi koji skrbe o djeci s posebnim potrebama početi dobijati, za početak, minimalnu platu i penzione obaveze.

Novalić je dodao da će uskoro 85.000 djece na federalnom nivou po osnovu socijalnog statusa biti uvedeno u pravo za dječiji doplatak. 

Direktorica Zavoda "Mjedenica" Mirsada Čakal navela je da su razgovarali o neriješenom statusu te ustanove, kao i o nekim drugim aktivnostima koje planiraju zajedno realizirati uz podršku premijera Novalića.

Naglasila je da im je bilo zadovoljstvo da upoznaju premijera koji je uručenjem paketića izmamio osmjehe na licima njihove djece.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh