Nove pogodnosti za publiku: Na predstavu “Divlje meso“ NPS-a za 5 KM

Objavljeno: 09.01.17 u 11:25

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) nastavlja sa pogodnostima za vjernu publiku. Nakon što su dvije predstave “Prosjačku operu“ i “Divlje meso“ protekle sedmice mogli pogledati po cijeni jedne, ovaj put po promotivnoj cijeni za sve kategorije ulaznica od 5 KM, moći će ponovo uživati u glumačkoj vrsnosti doajena bh. glumišta: Zijaha Sokolovića, Josipa Pejakovića, Vesne Mašić.

Divlje meso: Na repertoaru 17. januara
Divlje meso: Na repertoaru 17. januara

Oni su utjelovili glavne uloge u dramskoj predstavi “Divlje meso“ koja je na repertoaru 17. januara sa početkom u 19.30 sati. Rađena je prema tekstu makedonskog pisca Gorana Stefanovskog, u režiji Dine Mustafića, a na eminentnim festivalima višestruko nagrađivana kako u BiH tako i u regiji.

“Divlj meso“ je predstava o identitetu. I to onom balkanskom identitetu – identitetu koji se pomalo zaboravlja. Preispituje stereotipe i predrasude kako je Balkan jedan prostor tmine, zaostalosti i primitivizma te predrasude da je zapadna Evropa prostor uspjeha, slave, lahke zarade, novca koji pada s neba kao dar te otvara jednu potpuno novu dimenziju.