Sukobi

Nove tenzije: U Al-Aksu ušlo 240 radikalnih Jevreja

Objavljeno: 14.03.2019. u 11:18

Radikalni Jevreji povremeno uz pratnju policije ulaze u dvorište Al-Akse što često dovodi do tenzija na tom području i sukoba izraelske policije i Palestinaca

FOTO: ANADOLIJA

Radikalni Jevreji, njih 240, u pratnji izraelske policije ušli su u kompleks Al-Akse, smješten u okupiranom Istočnom Jerusalemu.

Glasnogovornik Uprave za vakufe u Jerusalemu Firas Dibs saopćio je kako su Jevreji od jutarnjih sati u grupama ulazili u Al-Aksu i da je među njima bilo oko 40 učenika viših vjerskih škola.

Istakao je kako su radikalni Jevreji nastavili ulaziti u Al-Aksu uprkos kišovitom vremenu.

Dibs je kazao i kako je izralska policija na jednom od ulaza Al-Akse privela čuvara kompleksa Samira Al-Kabbanija.

Istakao je kako su tenzije podignute nakon koraka izraelskog režima te ukazao na pozive da Jevreji nastave ulaziti u Al-Aksu.

Radikalni Jevreji povremeno uz pratnju policije ulaze u dvorište Al-Akse što često dovodi do tenzija na tom području i sukoba izraelske policije i Palestinaca.

Ulazi u Al-Aksu koje je izraelska policija zatvorila u poslijepodnevnim satima u utorak ponovo su otvoreni jučer ujutro.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije