Novi blamovi Trumpa: Melaniju opet "zaboravio" u autu, nije se poklonio caru

Objavljeno: 06.11.17 u 15:50

Posjeta američkog predsjednika Donalda Trumpa Japanu nije prošla nezapaženo. Pored Trumpovog govora u kojem je naglasio da Japan zadnjih desetljeća pobjeđuje u trgovinskoj razmjeni, mediji pišu i o novim blamovima američkog predsjednika.

Trump se nije poklonio kao što je običaj u toj zemlji, već je samo pognuo glavu  FOTO: TWITTER
Trump se nije poklonio kao što je običaj u toj zemlji, već je samo pognuo glavu FOTO: TWITTER

Naime, prilikom susreo s japanskim carom Akihitom, Trump se nije poklonio kao što je običaj u toj zemlji, već je samo pognuo glavu.

Iako klanjanje predstavlja znak poštovanja u Japanu, američki predsjednici prilikom službenih susreta zbog toga su suočeni s kritikama da na taj način djeluju manje moćno.

Ipak, 1994. godine Bill Clinton poklonio se prilikom posjeta japanskog cara Bijeloj kući. Njegov je primjer slijedio i Barack Obama koji se prilikom posjeta Japanu 2009. godine japanskom caru poklonio, ali mu i istovremeno pružio ruku.

Trump je i ovaj put zaboravio na suprugu Melaniju koja je izlazila iz automobila dok je američki predsjednik ćaskao s 83-godišnjim japanskim carem, prenosi Hina.

Prilikom obilaska palače Trump je prema običajima trebao nahraniti Koi šarane u carskom ribnjaku, no očito nije imao strpljenja čekati da se ribe približe rubu pa je u u jednom trenu u vodu sasuo cijelu kutiju riblje hrane.