Novi bokserski spektakl: Joshua progovorio o meču protiv Wildera

Objavljeno: 14.11.17 u 19:48

Ako je suditi prema posljednjim izjavama IBF, WBA i IBO prvak svijeta u teškoj kategoriji Anthonyja Joshue, nema nikakvih prepreka da se vrlo brzo organizuje dvoboj za ujedinjenje pojaseva protiv WBC prvaka Deontayja Wildera.

Joshua i Wilder uskoro bi mogli ukrstiti rukavice
Joshua i Wilder uskoro bi mogli ukrstiti rukavice

Ipak, Britanac naglašava da bi Wilder morao biti više realan u svojim zahtjevima. Prema onome što je Wilder do sada izjavio, njemu bi odgovarala podjela "kolača" u omjeru 50:50. No, Joshua i njegov promotor Eddie Hearn vjeruju drugačije, a odbijaju pregovarati preko medija što Amerikanac čini, piše Fightsite.hr.

- Da, zašto ne? Uvijek sam pregovarao iza zatvorenih vrata. Kada su stvari dogovorene, objavit ću što se dogovorilo. Ne bavim se davanjem velikih obećanja koja ne mogu ispuniti. Radimo na tome da se ova borba i obistini. Uz uvjet da je Wilder iskren u namjeri da se održi u 2018. godini - izjavio je Joshua za Dubai Eye.

- Ovo je jednostavan posao. Ako smo uspjeli dogovoriti detalje s velikanom poput Klička… I uspio sam obraniti pojas čak pet puta. Ako budu realni u svojim zahtjevima, definitivno možemo dogovoriti ovaj meč - dodao je svjetski prvak.

Prošle sedmice Hearn je sjeo s Wilderovim menadžerima Alom Haymonom i Shellyjem Finkelom, te su pregovori započeli. Nakon prvog sastanka javnost je saznala da stvari idu u pravom smijeru, ali i da će se razgovori nastaviti u bliskoj budućnosti.