open-navfaktor-logo
search
Kuršlus u režiji PDA
Novi direktor inspekcije TK radio nacrno?
Kako je Muhamed Šadić kao uposlenik BH Pošte istovremeno vodio i inspekciju Tuslanskog kantona
28.09.2018. u 14:00
get url
text
Muhamed Šadić, direktor KUIP-a TK

Muhamed Šadić 12. septembra imenovan je za v. d. direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) Tuzlanskog kantona. U trenutku imenovanja Šadić je bio zaposlenik BH Pošte u Tuzli, a na dužnost u KUIP-u stupio je 13. septembra, dan nakon imenovanja.

Dakle, već od 13. septembra v. d. direktora Muhamed Šadić dolazi u Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove TK i tamo obavlja novu dužnosti, potpisuje službenu dokumentaciju, predstavlja inspekcije, prisustvuje sjednicama Vlade TK, potpisuje naloge za inspekcijske kontrole... Sve to ne bi bilo sporno da novi direktor Šadić u tom momentu nije još imao radno-pravni odnos sa BH Poštom.

- Bilo je neko prelazano rješenje, ali sada je definitivno prekinuto. Sada sam zaposlenik Vlade TK, to je raščišćeno. Bilo je to neko prelazno rješenje, ali nije prošlo i to je to - rekao je danas Šadić za Faktor.

{$galerijaFotografija}

Šta tačno nije prošlo, Šadić nije do kraja razjasnio. Možda je neko ko bolje poznaje zakon shvatio da direktor koji izdaje naloge da se "hvataju" radnici nacrno, ne može raditi narno.

Muhamed Šadić kandidat je PDA na predstojećim izborima za Skupštinu Tuzlanskog kantona. Po Zakonu o vladinim i ministarskim imenovanjima FBiH, niti jedan funkcioner političke stranke ne može biti imenovan na ovu funkciju, a svaki kandidat prilikom prijave na konkurs ili imenovanja mora dati izjavu da nije član političke partije.

Očito da sve navedeno nije bilo prepreka za premijera TK Jakuba Suljkanovića da potpiše imenovanje Šadića na funkciju. Budimo realni, svakome je valjda jasno da je osnovni uvjet za imenovanje na poziciju direktora KUIP-a bilo članstvo u PDA, šta god zakon govorio o tome.

Saznajemo da su o djelovanju premijera Suljkanovića i direktora Šadića, dvojice stranačkih kolega sa liste za Skupštinu TK, obaviješteni istražni organi pa će konačan sud o ovom imenovanju dati Kantonalno tužilaštvo TK.

Muhamed Šadić, KUP, dokumenti
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.