open-navfaktor-logo
search
Zaražen policajac
Novi klaster u Širokom Brijegu: Tri nova slučaja u ZHK
Na području Zapadnohercegovačkog kantona tri osobe su pozitivne na prisustvo koronavirusa od ukupno 17 testiranih tokom jučerašnjega dana.
10.04.2020. u 12:33
get url
text

- Dvije osobe su s područja Širokog Brijega i radi se o novom klasteru i jedna osoba s područja Grudama koja je povezana s postojećim klasterom. Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana obavit će se veći broj testiranja osoba povezanih s novim klasterom u Širokom Brijegu. Jedna osoba je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), ali već duže vrijeme se nalazi u izolaciji zbog povezanosti s prvim klasterom. To je drugi pripadnik MUP-a pozitivan na korona virus i oba zaposlenika su trenutno u dobrom psihofizičkom stanju - rečeno je iz Štaba civilne zaštite ZHK.

Do sada su u ZHK 52 osobe bilo pozitivno na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 37 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi 865 osoba na prostoru ZHK 101 osoba iz Gruda, 187 iz Ljubuškog, 280 iz Posušja i 297 osoba iz Širokog Brijega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.