Sarajevo

Novi kulturni prostor: Odigrana predstava Ay, Carmela u Tvrđavi Spomen-parka Vraca

Objavljeno: 22.05.2019. u 22:49

Večeras smo ponovo svjedočili maestralnoj izvedbi naših istaknutih glumačkih magova, Selme Alispahić i Dragana Jovičića, koji su zajedno sa Jasenkom Pašićem, igrali ovu kultnu predstavu na pozorišnim scenama širom naše zemlje i Evrope

Spomen-park Vraca

U organizaciji Grada Sarajeva i Sarajevskog ratnog teatra SARTR večeras je u Tvrđavi u sklopu kompleksa Spomen-parka Vraca odigrana predstava "Ay, Carmela".

- SARTR je izvedbom ove kultne predstave imao čast da promoviše novu kulturnu scenu našeg grada u ambijentu Spomen-parka Vraca. Već nam stižu incijative i drugih kulturnih institucija da svoje sadržaje javnosti predstave upravo u ovom kulturnom prostoru - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić.

Među gledaocima koji su prisustvovali ovom jedinstvenom društvenom i kulturnom događaju, bili su i potomci žrtava rata čija su imena uklesana na Spomen-park Vraca.

Večeras smo ponovo svjedočili maestralnoj izvedbi naših istaknutih glumačkih magova, Selme Alispahić i Dragana Jovičića, koji su zajedno sa Jasenkom Pašićem, igrali ovu kultnu predstavu na pozorišnim scenama širom naše zemlje i Evrope.

Spomen-park Vraca je historijski, kulturni, umjetnički i jedan od najvećih turističkih potencijala Sarajeva, koji zauzima prostor od 61.000 kvadratnih metara. Tvrđava ima 3.000 kvardata, zatvorenog i otvorenog prostora, pogodnog za najrazličitije kulturne i društvene događaje, navodi se u saopćenju Gradske uprave. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije