Novi Pazar se obratio Fudbalskom savezu Srbije: Ne razumijemo srpski, prevedite na bosanski!

Objavljeno: 17.02.17 u 12:38

Novi Pazar i Borac iz Čačka, po svemu sudeći, pronašli su ''rupu'' u zakonu, odnosno mogućnost kako da registruju igrače, uprkos zabrani Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, a da prethodno nisu izmirili sve obaveze prema bivšim igračima i trenerima.

 

Masovnu pojavu u redovnim sudovima (da odlože, odnosno odugovlače sa procesom) iskoristili su i u Novom Pazaru. Komisiji za žalbe i molbe FSS, Pazarci su jučer predali neobičan zahtjev. Oni su tražili da im se na bosanskom jeziku dostavi odluka Disciplinske komisije FSS, s obzirom na to da dobijenu na srpskom nisu razumjeli.

Po Ustavu Republike Srbije imaju pravo da traže odluku na svom jeziku. Ukoliko žalba bude prihvaćena, to automatski znači da odluka Disciplinske komisije nije pravosnažna.

FSS će morati sada da angažuje prevodioca na bosanski jezik i napiše novo rješenje o zabrani registrovanja igrača Novom Pazaru. Kako se radi o dužem procesu, uprava Novog Pazara kluba imat će dovoljno vremena da licencira sve novajlije, prenosi Sportski Žurnal.

Uz sve to Novi Pazar ima i pravo na žalbu kad dobije rješenje na bosanskom jeziku, tako da će cijeli postupak sigurno potrajati nekoliko sedmica. Završit će se, u međuvremenu, prelazni rok, tako da će zabrana važiti za naredni ljetni.