open-navfaktor-logo
search
Tajni pregovori
Novi poslovni izazov: Shakira i Pique kupuju fudbalski klub u Švicarskoj?
Švicarski mediji objavili su da su u toku tajni pregovori prema kojima bi poznata kolumbijska pjevačica Shakira kupila fudbalski klub.
18.02.2020. u 13:15
get url
text

Ona je, kako piše portal Blick.ch, zajedno sa dugogdišnjim partnerom Gerardom Piqueom zainteresovana za kupovinu švicarskoj prvoligaša Lugana.

U prilog tome govore i informacije prema kojima sadašnji predsjednik Lugana Angelo Renzetti želi prodati tim koji trenutno zauzima sedmu poziciju na tabeli švicarske Super lige.

Ljetos je propao dogovor s ruskim biznismenom Leonidom Nowoselskim, a u decembru nisu uspjeli pregovori s grupom škotskih investitora iz Sjedinjenih Američkih Država.

Shakira i Pique su navodno preko italijanskog posrednika poslali svoju ponudu za kupovinu kluba, čije su brojke, prema pisanju Blicka, u crvenom.

Pique je poznat kao neko ko često ulaže svoj novac u nove projekte, a već je stvorio malu imperiju. Posjeduje kompaniju za videoigrice, investicioni fond, brend sunčanih naočala, sportski napitak i još neke stvari, među kojima su i prava na Davis Cup koji se igra u novom formatu.

I dok se priča o tajnoj kupovini, o iznosu koji bi mogao privoljeti sadašnjeg vlasnika Renzettija na prodaju nema ni riječi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.