Novi požar u okolini Splita: Vatrogasci evakuisali stanovništvo

Objavljeno: 09.08.17 u 17:45

Stanovnici okoline Splita ponovo napuštaju svoje kuće zbog požara. U srijedu poslijepodne buknuo je požar uz brzu cestu Klis-Kosa, sjeverno od Splita te se širi u pravcu kuća pri čemu vatrena stihija zahvaća nisko raslinje, maslinike i okućnice, doznaje se od kliških vatrogasaca.

- Vatrena stihija bila se približila kućama u zaseoku Bubići ali su je vatrogasci na tom mjestu zaustavili, no vatra se u drugim smjerovima kreće također prema naseljenim dijelovima te zahvaća maslinike, okućnice - rekao je za Hinu predsjednik DVD Klis Miroslav Boban.

Ipak, kada se vatrena stihija počela približavati kućama, vatrogasci su počeli evakuaciju ljudi. U gašenju požara učestvovalo je čak pet letjelica i to tri kanadera i dva airtractora.

Zbog požara je zatvorena za promet brza cesta Solin-Klis te županijska cesta Trilj-Bisko, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija. Zbog zatvaranja ovih cesta stvoila se velika gužva na izlazu iz Splita, s obzirom da veliki dio stanovnika ovog kraja pokušava otići i tako se spasiti od vatrene stihije. Zbog potpunog prometnog kolapsa na izlaz iz Splia se čeka barem sat vremena.