open-navfaktor-logo
search
Mnogo nepoznanica
Novi predsjednik Slobode Sead Kozlić: Volio bih na Tušnju vidjeti Edina Džeku
Sa Zlatanom Nalićem smo već obavili razgovor i pitanje trenera je jedno od naših prioriteta
31.05.2019. u 15:32
get url
text
Sead Kozlić, predsjednik Uprave FK Sloboda

Cilj nove uprave FK Sloboda je borba za vrh tabele, odnosno izlazak u Evropu, rečeno je na današnjem predstavljanju čelnika nove uprave kluba iz Tuzle. Da bi taj cilj bio realan, Tuzlaci će morati brzo posložiti kockice, jer još uvijek nije poznato ko će Slobodu voditi u narednoj sezoni, a ugovori su istekli i većem broju standarnih prvotimaca.

- Sa Zlatanom Nalićem smo već obavili razgovor i pitanje trenera je jedno od naših prioriteta. Napravit ćemo analizu, donijeti određene zaključke i na osnovu toga ćemo odlučiti ko će Slobodu voditi naredne sezone. S drugim trenerima, osim Nalića, nismo razgovarali - rekao je novi predsjednik Uprave Slobode Sead Kozlić.

Kada su u pitanju igrači, predsjednik kluba s Tušnja, kaže da je napravljena analiza njihovog učinka, a da će u klubu ostati oni koji su, kako je rekao, interesantni.

Kozlić je rekao da je prethodna sezona Slobode bila za zaborav, što klub ne pozicionira najbolje po pitanju pronalaska sponzora. Ipak, u Slobodi s marketinškog aspekta, pripremaju novine.

- Ispunili smo zahtjeve prvostepene komisije NSBiH tako da smo u konačnici dobili licencu za izlazak u Evropu. To je bila najvažnija zadaća ove uprave koja je došla u aprilu mjesecu. Već smo poduzeli mjere na zaštiti Slobodinog grba, jer želimo stati u kraj neovlašneoj prodaju dresova. Odblokirali smo račun kluba, postigavši dogovor sa svim povjeriocima. U toku ove godine želimo otvriti fan shop u kojem će se prodavati naši dresovi, sportska oprema i navijački rekviziti, a u pregovorima smo da naše proizvode, barem na području TK, distibuira i trgovački lanac Bingo - rekao je , između ostalog, Kozlić.

Sloboda, još nema sponzora sportske opreme za narednu sezonu, tako da su i ti pregovori u toku. Ove godine klub iz Rudarske 2, slavi 100 godina postojanja, a dogovoreno je da gost proslave bude zagrebački Dinamo.

- Dinamo će doći u najjačem sastavu, a datum proslave još nije utvrđen. Bit će to između 2. i 9. septembra. Planiramo predstavljanje bivših igrača Slobode, a prije susreta našeg tima i Dinama, snage će odmjeriti i veterani naša dva kluba - rekao je Kozlić, koje je rekao i da bi u Tuzli volio vidjeti Edina Džeku na proslavi Slobodine stogodišnjice.

U nizu novina, uprava u planu ima i promijenu pravilnika o plaćama igrača.

- Igrače ćemo nagrađivati po učinku, odnosno po rezultatima koje ostvare. U tom pravcu će biti sastavljani i njihovi novi ugovori - naveo je novi predsjednik kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.