open-navfaktor-logo
search
Pred Češku
Novi problemi za Zmajeve: Još tri člana bh. tima pozitivna na koronavirus
Novo testiranje na koronavirus, koje je obavljeno jučer nije donijelo dobre vijesti za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
15.01.2022. u 11:37
get url
text

Još tri člana bh. tima dobili su pozitivan rezultat na prisustvo COVID-19.

- Tako u večerašnjem meču neće igrati desna krila Ibrahim Haseljić i Luka Perić, a pozitivan je i pomoćni trener Toni Čolina - potvrdili su iz RSBiH.

Iz RSBiH su naglasili da još nisu dobili rezultat PCR testa za Dejana Malinovića.  

VEZANI TEKST - Zmajevi protiv Češke žele historijski trijumf, evo gdje možete gledati meč

- A, vjerovali ili ne, još čekamo rasplet situacije sa Dejanom Malinovićem, tačnije sa njegovim rezultatom PCR testa. Nemoguće djeluje da ni nakon gotovo 48 sati nema rezultata. Dejan je neslužbeno pozitivan, a pošto je jedino mjerilo PCR test, velika je mogućnost da je zbog nemara propustio prvu utakmicu i da je karantinu dva dana bez potrebe.

Pokušavamo na sve načine da dobijemo rezultate PCR-a, te informaciju da li je ikako moguće da on zaigra večeras. Sve ovo pokazuje kolika konfuzija vlada u organizaciji ovog Evropskog prvenstva. Malinović je trenirao 25 dana za ovaj EURO i ne samo da je potencijalno oštećena reprezentacija BiH, nego je prosto nevjerovatno da igrač se sprema za EURO, a zbog loših procedura ostane bez nastupa na Evropskom prvenstvu, što je san svakog sportiste! - saopćeno je iz RSBiH.

Zmajevi od 18 sati igraju meč drugog kola Grupe E protiv Češke. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.