open-navfaktor-logo
search
Muzika
Novi projekti Igora Vukojevića
Vrijeme je pokazalo da sam zaista uspio mnogo uraditi sa ljudima koji su učili od mene. Tome u prilog idu razne nagrade polaznika škole, kaže Vukojević
23.08.2019. u 18:15
get url
text

Sudeći prema najavama, ova jesen biće radna, ali i plodonosna kada su u pitanju aktivnosti našeg kantautora Igora Vukojevića. Proljeće i ljeto bili su u znaku duetskog hita s atraktivnom Žanamari "Srce ne pita", samostalnog singla "Kapija" i debitantske pjesme "Svila" hard rock benda "Chetvorka".

U nadolazećoj sezoni Vukojević nastavlja istim žustrim tempom. Svjetlo dana konačno će ugledati album dječijeg hora "Pačići" na kojem je pjevač i producent i većinski autor, a koji je nastajao pod dirigentskom palicom profesora muzike Aleksandra Vukojevića, sa solistima iz muzičkog ateljea "Igor Vukojević".

Uz novi vlastiti singl, Igor će snimiti duet "Mikrokosmos" sa bendom "Zar" na njihovom albumu u rokerskom štihu, a u planu je da uradi i pjesmu za komercijalni bend "Samo pravo".

Od septembra počinju i časovi gitare i pjevanja, koji se u muzičkom ateljeu "Igor Vukojević" organizuju za sve uzraste, a upis traje do kraja avgusta.

- Vrijeme je pokazalo da sam zaista uspio mnogo uraditi sa ljudima koji su učili od mene. Tome u prilog idu razne nagrade polaznika škole. "Moja" djeca su uspješno učestvovala na najvažnijim festivalima u BiH, a odrasli pjevači su popravili tehniku i sad mnogo lakše izvode zahtjevne dionice. Lakše rade taj posao, i sa manje napora podnose i višesatno pjevanje. Gitaristi rade na različitim nivoima, od apsolutnih početnika do onih koji žele savladati zahtjevne gitarske tehnike, harmoniju, i, na kraju krajeva, kreirati svoj zvuk na opremi koju imaju- govori Igor Vukojević.

Kako naglašava, kroz njegov muzički atelje polaznici škole mlađih uzrasta ne uče samo o muzici, pjevanju i gitari, već usvajaju i ispravne društvene, ali prvenstveno ljudske vrline. Cilj njegovog pedagoškog rada je da kreira kompletne ličnosti u svakom smislu- zadovoljne, sretne i uspješne u bavljenju muzikom, ali i buduće poštene pripadnike zajednice i društva.

- Kroz ta muzička druženja u ateljeu ispričam im i poneku životnu priču sa dobrom poukom. Pokušavam djecu i one starije uvijek usmjeriti na prave vrijednosti, jer tako nam se bolje "primi" i muzičko znanje! Nakon nekog perioda rada i vježbe se snimamo u studiju, i to nam bude kontrolni punkt, da vidimo gdje smo stigli- zaključuje odlični kantautor.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.