open-navfaktor-logo
search
Žestok okršaj
Novi snimak otkriva šta je Khabib govorio McGregoru tokom najvećeg demoliranja
Zapravo, prije je to bio monolog nego komunikacija, budući da je Khabib nekoliko puta tokom svojih udaraca ponovio "hajdemo razgovarati"
13.10.2018. u 13:09
get url
text

U javnosti se pojavio snimak na kojem se može vidjeti šta je Khabib Nurmagomedov govorio Conoru McGregoru tokom svoje najveće dominacije unutar borbe.

Nurmagomedov najveću je dominaciju prezentirao tokom druge runde borbe, kada je zapravo prvi put bio blizu prekida. Conor McGregor upoznao je Khabibov ground n’ pound u njegovom najubojitijem obliku te nije nalazio nikakav odgovor na ogroman broj udaraca koje je primao. Khabib je s druge strane imao vremena i za verbalnu komunikaciju.

Zapravo, prije je to bio monolog nego komunikacija, budući da je Khabib nekoliko puta tokom svojih udaraca ponovio “hajdemo razgovarati”, ali bilo je tu fraza koje bi se mogle protumačiti i kao "sada razgovoramo". Sve je to radio motiviran ljutnjom kojom ga je McGregor napunio, posebno tokom tri sedmice uoči borbe, zapravo krenuvši s prvom press konferencijom.

McGregor je do sada mnoge svoje borbe olakšavao putem trash talka i utjecaja na mentalno stanje svojih protivnika. Ovog puta je zapravo otežao samom sebi, odnosno uzrokovao je veću količinu primljenih batina te je na kraju iz kaveza izašao ponižen, barem u sportskom smislu. Khabib je samo izbacio iz sebe sve što se tamo nalazilo, a to najbolje možemo vidjeti u videu koji se nalazi ispod teksta, prenosi Fihtsite.hr.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.