open-navfaktor-logo
search
Francuska zvijezda
Novi šok u Parizu: Kylian Mbappe najavio odlazak iz PSG-a
Da jedna nevolja ne dolazi sama potvrđuje primjer PSG-a.
13.09.2020. u 14:24
get url
text

Francuski prvak nedavno je izgubio finale Lige prvaka od Bayerna, potom je u svlačionicu "ušao" koronavirus, a na otvaranju nove sezone desetkovani tim poražen je od Lensa (0:1).

A onda još jedan šok! Kylian Mbappe, trenutno jedan od najboljih fudbalera svijeta, najavio je da na kraju sezone želi napustiti Park prinčeva.

Francuski napadač igra svoju četvrtu sezonu u dresu francuskog prvaka i odlučan je u tome da mu je to posljednja. Prema pisanju engleskog Timesa, 21-godišnji napadač otišao je kod glavnih ljudi PSG-a kako bi im rekao da će odraditi četvrtu godinu iz petogodišnjeg ugovora, a zatim potražiti novi izazov.

Znači neće biti produženja saradnje, a pošto će mu u ljeto 2021. godine ostati jedna godina ugovora, čelnici kluba bit će prisiljeni da ga prodaju. Naravno, ako ne žele da besplatno napusti klub u ljeto 2022. godine.

Mbappe je u PSG stigao iz Monaca za 180 miliona eura. Prema Transfermarktu, uvjerljivo je najvredniji igrač na tržištu - procijenjen je čak na 180 miliona eura (u jednom trenutku je bio i 200), a iza njega su Raheem Sterling i Neymar sa 128, pa Sadio Mane, Mohamed Salah, Harry Kane i Kevin de Bruyne sa 120 miliona eura.

U lov na najveću svjetsku zvijezdu krenut će svi evropski velikani od Reala i Barcelone, preko Liverpoola, oba Manchestera, do Juventusa. A ko ne bi volio ovakvog igrača u svojim redovima?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.