Novi sukobi u AMUS-u: Autorske tantijeme kasne, članovi glasaju o smjeni Almira Ajanovića

objavljeno: 13.02.2018. u 22:02

Prema svemu sudeći u 2018. godini gledat ćemo nove sezone sapunice u Asocijaciji kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS), a najveće žrtve su članovi udruženja kojima još nisu uplaćene autorske tantijeme.   

Naime, još se prepričavaju sukobi Fahrudina Pecikoze sa Dinom Merlinom iz 2014. godine kada je poznati tekstopisac izbačen sa sjednice, ali i prepucavanja koja su uslijedila. Sada je došlo vrijeme za novu sezonu sapunice. 

Posljednjih sedmica traje pravi mali rat između Almira Ajanovića, člana Upravnog odbora AMUS-a, koji je izabran na maratonskoj Skupštini Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS) u decembru prošle godine, i ostalih čelnika AMUS-a. I na posljednjoj Skupštini Dino Merlin je imao nekoliko primjedbi na račun Ajanovića. 

- I nemojte nikada gospodine Ajanoviću zloupotrebljavati naše privatne sastanke. Nemojte, to nije fer, jer inače više se nećemo sastajati. To je jedna stvar - između ostalog je u dugom izlaganju rekao Dino Merlin. 

Danas je na zvaničnoj stranici AMUS-a objavljeno obraćanje predsjednika Skupštine AMUS-a, Edina Dervišhalidovića. 

- Ovo je poziv članovima Skupštine AMUS-a na izjašnjavanje o Odluci o razrješenju člana Upravnog odbora Almira Ajanovića, a sve u skladu sa odredbom člana 21, 24. i 28. Statuta i člana 13. i 14. Poslovnika o radu Skupštine. Kako je navedeno u Pozivu, imajući u vidu da se radi o situaciji u kojoj treba djelovati žurno, u skladu sa članom 14. stavom (2) Poslovnika o radu Skupštine AMUS-a, ovo izjašnjavanje će biti provedeno glasanjem putem elektronske ili putem zemaljske pošte. Molimo vas da vaše izjašnjenje šaljete u vidu odgovora na ovaj e-mail: [email protected] – navodi se u saopćenju AMUS-a.