Novi udarac za Audi: Zaustavljena prodaja benzinaca

Objavljeno: 14.07.17 u 11:23

Benzinske izvedbe modela A4 i A5, kao i njihove S izvedbe će najmanje dva mjeseca biti nedostupne na tržištu. 

FOTO: AUDI
FOTO: AUDI

Kako piše australski Motoring, njemačkom je premium proizvođač prisiljen zaustaviti prodaju benzinskih 2.0 TFSI izvedbi modela A4 i A5, i to zbog činjenice da ne mogu postići deklariranu potrošnju goriva. U Audiju kažu kako implementacija mild-hybrid sistema, umjesto da smanjuje, u praksi povećava potrošnju, i to za oko 0,2 l/100 km u odnosu na NEDC standard.

-Ima sistem mild-hybrida koji mijenja potrošnju za 0.2 do 0.3 l/100 km. Toliko je lošija potrošnja. Sistem djelomičnog hibrida ne funkcionira u testnom ciklusu. Kao korisnik ćete doživjeti efekt i prednosti. Lošiji su rezultati u laboratoriji, ali bolji na cesti“, rekao je glasnogovorik Audija.

Nešto drukčije je u slučaju modela S4 i S5 kod kojih promjene softvera 3.0 V6 turbo dolaze navodno kako bi izgladile krivulje isporuke snage i momenta u Automatic i Comfort modovima rada, a poboljšale odziv u Dynamic modu. Nažalost, nakon tih modifikacija motor ima veću potrošnju od deklarirane.

U Audiju kažu kako će cijeli proces odobravanja modifikacija i pripreme novih promo materijala trajati do dva mjeseca. Stoga će prodaja spornih izvedbi biti do daljnjeg obustavljena u 27 evropskih zemalja.