open-navfaktor-logo
search
Žalba CAS-u
Novi udarac za Plave: Fudbalski savez BiH odbio FK Željezničar!
Savez nije saglasan da se žalba prema CAS-u razmatra po hitnom postupku
28.06.2019. u 17:55
get url
text

Sud za sportsku arbitražu poslao je FK Željezničar i N/FSBiH pismo u kojem su zatražili očitovanje Saveza o zahtjevu kluba sa Grbavice da se žalba razmatra po hitnom postupku, ali krovna kuća bh. fudbala nije bila saglasna sa zahtjevom, te će se žalba razmotriti po uobičajenom postupku.

Željo se žalio CAS-u zbog toga što nije dobio licencu za nastup u Evropskoj ligi, ali će postupak trajati duže, zbog posljednje odluke krovne kuće bh. fudbala, što će biti novi udarac za Plave. 

 - FK Željezničar je nakon potvrde o prijemu žalbe, CAS-u dostavio dodatnu dokumentaciju, a CAS je danas poslao pismo u kojem je tražio očitovanje N/FSBiH o zahtjevu da se žalba razmatra po hitnom postupku. N/FSBiH nije saglasan s ovim zahtjevom što znači da će CAS žalbu FK Željezničar razmatrati po uobičajenom postupku.

Uobičajeni postupak je mnogo složeniji, te će umjesto jednog sudije odlučivati tri ili šest, što u konačnici iziskuje veće troškove za klub. Također, CAS je u dostavljenom pismu zahtijevao očitovanje Saveza u vezi s kompletnim slučajem neizdavanja licence za evropska takmičenja, a Savez za očitovanje ima rok od 20 dana - saopćeno je iz FK Željezničar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.