Novi vid zabave “Roomescape“: Sarajlije se obučavaju za tajne agente i pljačku banaka

Objavljeno: 10.01.17 u 21:22 Autor: M. Ču.

Prateći svjetske trendove i Sarajevo je krajem protekle godine postalo bogatije za centar zabave “Roomescape“. Riječ je o internacionalnom brendu koji pored centara u Los Angelesu, Madridu, Parizu, Berlinu, Zagrebu, sada nezaboravan provod nudi i građanima bh. prijestolnice i njenim turistima.

Kao interaktivni vid zabave “Roomescape” se pojavio prije desetak godina u Japanu, primarno kao teambuilding aktivnost u kojoj učestvuje između dvoje i petero ljudi, a koji uz određena usmjerenja i savjete rješavaju određene priče. 

Kako nam je kazao menadžer sarajevskog “Roomescapea“ koji se nalazi na adresi Sime Milutinovića br.15, Admir Avdić, trenutno u ponudi imaju dvije igre pod nazivima “Mr. Fox's secret study“ i “The bank job“.

- “Mr. Fox's secret study“ je igra koja traje 60 minuta u kojoj učesnici rješavaju niz zagonetki. Tačnije, polažu ispit za tajnog agenta. Druga igra “The bank job“ tim vodi u nezaboravnu avanturu pljačkanja banke sa dijamantima. U ovakvim igricama nema kompjuterskih pomagala, jedini oslonac našim učesnicima je njihov mozak, nešto znanja iz matematike, logike, da imaju sposobnost primjećivanja, povezivanja... - istakao je Avdić.

Ističe da za njihove igre već vlada velika zainteresiranost, dolaze im porodice, prijatelji, poslovne kolege... svi koji se žele provesti na “old school“ način.

Naglašavajući timski rad, “Roomescape“ je dakle jedinstveno iskustvo, te neupitno povezivanje članova ekipe, i nalazi se na vrhu liste TripAdvisor preporuka u svim najvećim svjetskim metropolama. Na dostignutu popularnost možda ponajbolje ukazuju “Red Bull mind game“ eventi gdje se pod pokroviteljstvom ovog brenda održavaju i prva takmičenja.

Postepeno se utemeljujući kao sinonim kvalitetno provedenog slobodnog vremena, potičući da se kroz igru uživo kulturno i stvaralački razvijamo, ekspanzija “Roomescapea“ nas ohrabruje da još uvijek nismo izgubili bitku sa “modernim“ načinom života i u potpunosti se predali digitalnoj eri.

Pogledajte video i saznajte kako to izgleda!