Visoko

Novinar Adnan Jašarspahić podnio prijavu policiji: Prijetili mu sinovi načelnice Amre Babić

Objavljeno: 12.02.2019. u 11:40

Novinar iz Visokog Adnan Jašarspahić podnio je  policiji prijavu protiv dvije osobe zbog opasnih prijetnji upućenih preko društvenih mreža, saopćilo je Društvo novinara BiH

Jašarspahić navodi da se radi o sinovima općinske načelnice Amre Babić, a ranije je podnio prijavu zbog opasnih prijetnji koje mu je uputio i treći njen sin. Tvrdi da su mu prijetnje upućivane zbog kritičkog izvještavanja o radu načelnice Babić.

O posljednjoj prijavi je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nakon čega je sačinjen zapisnik o prijemu usmene prijave za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Policijski službenici iz Visokog preduzimaju potrebne radnje na dokumentovanju navedenog događaja.

Društvo novinara BiH, stoga, od institucija za provođenje zakona očekuje da što prije riješe ovaj slučaj i ako se dokaže krivnja, primjereno kazne one koji novinarima upućuju opasne prijetnje.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije