open-navfaktor-logo
search
Mostar
Novinar Husein Oručević napadnut iza zgrade Gradske vijećnice
Uzeo je bocu vode i prosuo je po meni i diktafonu, koji mi je u potpunosti uništen. Zatim mi je drugu bocu vode posuo po glavi, ispričao je Oručević kako se sve izdešavalo
18.06.2019. u 19:13
get url
text

Husein Oručević, novinar i aktivista mreže "Naše društvo", napadnut je jutros iza zgrade Gradske vijećnice Mostar. Napad se dogodio u 9.30 sati.

Kako nam je ispričao, dvije osobe iz crvenog golfa prijetile su mu dok je prolazio, upućujući mu prijetnje i pogrdne riječi, a nakon što im je ponudio da svoje prijetnje ponove u diktafon, polile su ga vodom.

- Kako uvrede nisu prestajale, uzeo sam diktafon u jednu ruku a u drugu akreditaciju dopisnika poljskog radija, i prišao im. Jedan je stajao pored vozila, taj što se i derao na mene, a drugi je bio u vozilu. Prišao sam im, predstavio se i tražio da u mikrofon ponove to što su rekli. Ovaj što je stajao pored vozila odmahnuo je rukom, kao da se odmaknem. Nakon toga je uzeo bocu vode i prosuo je po meni i diktafonu, koji mi je u potpunosti uništen. Zatim mi je drugu bocu vode posuo po glavi - ispričao je Oručević kako se sve izdešavalo.

Podsjetimo, Oručevič je u javnost iznio informaciju o prisutnosti otrova piralena u mulju na prečistaču otpadnih voda u Mostaru.

Napad je prijavio i u Policijsku upravu Mostar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.