open-navfaktor-logo
search
Bh. diplomatija
Novinarka i muzikologinja Vesna Andree Zaimović ambasadorica BiH u Španiji?
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dalo je 20. marta saglasnost za imenovanje novih ambasadora, konzula i šefova misija širom svijeta. 
04.05.2023. u 12:33
get url
text

U diplomatskim krugovima posljednjih dana spominje se ime muzikologinje i novinarke iz Sarajeva Vesne Andree Zaimović koja se, prema našim informacijama, nalazi na spisku budućih ambasadora BiH koje je predložio član Predsjedništva BiH iz reda Hrvata Željko Komšić.

Ona bi u Španiji trebala zamijeniti svoju kolegicu Danku Savić koja sa ambasadorske pozicije iz Španije ide za šeficu misije pri OSCE-u Austriji. Andree Zaimović nije potvrdila, ali ni demantirala ovu informaciju.

- Ne mogu ništa komentirati - kazala je kratko Andree Zaimović za Faktor. 

Kao što je od ranije poznato, Komšić je predložio još Svena Alkalaja za ambasadora naše zemlje u SAD-u, novinara Darija Novalića za ambasadora u Sloveniji, Vanju Filipovića za šefa misije BiH pri NATO-u, Slavka Matanovića za ambasadora u Jordanu, Danku Savić za šeficu misije u međunarodnim organizacijama u Austriji, Matu Zeku za ambasadora u Japanu te Dragana Mihaljevića za konzula u Istanbulu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.