Tokom sinoćnjeg govora u štabu stranke Vučiću je novinarka N1 uputila nekoliko pitanja:

- Vi kao lider nam saopćavate rezultate, a ne izborna komisija. Je li Srbija pokazala da nema nijednu instituciju? Ko vas je nagovorio da izlazite iz frižidera? Je li vas stid što ste izlazili iz frižidera dok građani u Srbiji nemaju šta staviti u njega?

Vučić je odgovorio "isto ste me pitali i prošli put".

- Mi imamo svoj štab, mi se na ozbiljan način bavimo politikom. Mi vas obavještavamo kakvi su naši rezultati. Mi prihvatamo rezultate Republičke izborne komisije (RIK). A svi donose rezultate. Gospoda iz RIK-a će u skladu sa zakonom izaći s rezultatima u roku od 96 sati. Od '93. je tako bilo. Sve će biti u skladu sa zakonom - rekao je Vučić, pa dodao:

- Nagovorili su me da izađem iz frižidera i upravo to je pridonijelo da osvojim toliko glasova. Milošević je osvojio 53 posto kad je imao dva i po miliona glasova. To oko frižidera, u Vranju sam osvojio 75 posto glasova, to ljudi najbolje znaju ko je za njih radio. U tom Vranju, koji ste spomenuli, napravili smo autoput, dio bolnice, gradimo gradski stadion, doveli investitore…

Dodao je da tamo gdje žive siromašni i tamo gdje živi srednja klasa, "uvjerljivo smo pobijedili".

- Ne tamo gdje su bogati. Vi meni ne možete pokvariti raspoloženje. Zato se osmijehnite, sigurna ruka vas vodi kroz historiju – odgovorio je Vučić.