navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Istraživanja

Novo iznenađenje u 2020.: Evo kako danas muškarci zamišljaju savršenu ženu za vezu

Britanska stručnjakinja za seks i veze, Tracey Cox, provela je istraživanje preko društvenih mreža u kojem je ispitivala muškarce kako zamišljaju idealnu ženu.

Objavljeno: 05.11.2020. u 17:43
get url
text

Odgovori su ju iznenadili jer se pokazalo da su se muškarci jako odmakli od trenda koji je vladao prije nekih desetak godina, piše Daily Mail.

- Prvo što me privuče kod žene su oči - napisao mi je jedan muškarac na Twitteru.

- Linija ne igra važnu ulogu, kao ni visina ili veličina grudi. Ključna stvar za mene je ličnost - napisao joj je drugi.

- Zapravo nemam idealan tip. Smatram da su samopouzdane, inteligentne, smiješne žene privlačne i dolaze u svim oblicima, veličinama i bojama - odgovorio joj je treći, a takvi i slični odgovori prevladavali su u njenoj anketi.

Naša slika ženskog "savršenstva" dramatičnije se promijenila u posljednjih deset godina nego prethodnih stotinu, prema časopisu National Geographic.

Kako danas izgleda savršena žena?

Odgovor na to je - ona je ono što vi želite da ona bude. U 2020. zapravo ne postoji određeni "idealan tip tijela". Ljepota je manje u tome kako izgledate, a više u tome kakvi ste. Sve se svodi na karakter i ličnost. Tako sada u definiranju onoga što je privlačno moramo gledati puno dublje od vanjskog izgleda.

Istraživanja su uvijek pokazivala da muškarci više preferiraju žene prosječnog izgleda nego supermodele, a to ima veze i s tim što se većina muškaraca teško nosi s tim da im svako želi ukrasti partnericu. Lijepo lice na listi želja partnera uvijek je imalo veću ocjenu od dobrog tijela. No iako je ličnost uvijek bila negdje na listi, sada je skočila na prvo mjesto.