open-navfaktor-logo
search
Trajat će više dana
Novo nevrijeme Hrvatskoj: Rive pod vodom, pijavice, ogromni valovi
Ovaj put će potrajati više dana, a pravi problemi očekuju se danas i sutra, i to ne samo na obali
16.11.2019. u 09:06
get url
text

Posljedice prošlog nevremena u Hrvatskoj još nisu sasvim sanirane, a već je stiglo novo. Ovaj put će potrajati više dana, a pravi problemi očekuju se danas i sutra, i to ne samo na obali, javlja Index.hr.

Jugo ponovno stvara probleme u pomorskom saobraćaju, a u prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije - od sjevernog Jadrana do Dubrovnika. Obilna kiša poplavila je rive, a u Umagu je zabilježena i pijavica. Zbog obilne kiše za područje Istre i Like i Gorskog kotara izdan je za danas crveni alarm, a isti je na snazi i za ostatak obale zbog olujnog juga.

Kako javlja Istramet, jučer je kroz Umag je možda prošla pijavica. Još provjeravaju informacije i dodaju kako je zabilježena šteta u gradu. Stradalo je drveće i krovovi zgrada, crijep je razbacan po ulicama. Nedugo prije toga, Umag je pogodila obilna kiša.

Na Facebooku meteoservisa RIMETEO javljaju kako su Cres, Lošinj i Rab zbog jakog juga odsječeni od ostatka zemlje. Kako javljaju na stranici IstraMet, jugo je sve jače i u Istri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.